Menu

Kursiljo - Sadržaj izdvojen po datumu: Petak, 03 Studeni 2017

KRAPANJ - BRANITELJI 12. DO 15. 10. 2017.g.

"Život svoj prikazujemo Bogu, za budućnost hrvatskome rodu.
Za tebe molimo, za te žrtvujemo, lijepa naša zemljo Hrvatska."

Četvrtak, 12. listopada ljeta Gospodnjega 2017. , osvanulo je rano jesenje jutro okupano suncem koje je prvo osvanulo na istoku lijepe naše u Šarengradu, Vukovaru, Nuštru, Vinkovcima, D Miholjcu pa idući prema zapadu budeći Zagreb, Veliku goricu kao da je govorilo krenimo dalje što se čeka pa mi se trebamo spojiiti sa našima snagama na jugu jer nas tamo čekaju Knin, Posedarje, Pag, Zadar i Škabrnja. Naše konačno odredište je KRAPANJ samostan sv. Križa i mjesto zajedničkog susreta kuća EMAUS. Zadaća je: MALI TEČAJ KRŠĆANSTVA KURSILJO , koji je prvi puta organiziran za braniteljice domovinskog rata, udovice branitelja, a sa njima su još bili branitelji, roditelji i djeca poginulih branitelja. Tečaju je prisustvovalo 33 polaznika, a najviše iz vukovarsko-srijemske županije 18 polaznica i dva polaznika, tečaj je vodio vlč. Andrija Vrane sa osam suradnika laika iz Zadra, Zagreba i Belišća.

Više...

Poziv na ultreju 7.11.2017

Dragi prijatelji!
U utorak, 7. studenog 2017 godine, u 18 sati i 30 min (nakon večernje svete Mise)
u velikoj dvorani Pastoralnog centra župe BDM Žalosne u Španskom (Barakovićeva 20)......DUHOVNA OBNOVA - ULTREJA , za mjesec studeni

Predavač....prof. VESNA GRAČNER, psiholog
Tema..........."RANJENO DIJETE I JA"

"Velika je oholost i neznanje da čovjek pozna sve stvari a ne poznaje samoga sebe"kaže duhovni pisac i mističar, Ivan Tauler.
"Valja naučiti tražiti uzroke nevolja u sebi umjesto stalno okrivljivati sebe, druge ili sam život za sve loše što nam se događa."
Tako razmišlja profesorica Gračner, nudeći svoje bogato iskustvo koje je kao psiholog i praktični vjernik, stekla... radeći s ljudima.

Više...

Kursiljo - pkp!

Dana 21. listopada 2017. radosna družina mladih suradnika Kursilja okupila se pred crkvom Blažene Djevice Marije Žalosne u Španskom, kako bi krenula na prvi Kursiljo planinarski križni put. Nije nas bilo mnogo, ali znamo kako stoji u Svetom Pismu: „ Mnogo je zvanih, a malo odabranih.“ Naš put križa započeli smo u župnoj crkvi BDMŽ u Španskom. Radosna srca hodali smo gradskim ulicama i šumskim stazama, predvođeni drvenim križem kojega je krasio logo Kursilja. Hodajući, susretali smo različite ljude. Uz mnoštvo čudnih pogleda bilo je i susreta vrijednih pamćenja. Mala djevojčica, vidjevši križ, majci je rekla: „ Tako je i Isus nosio križ!“ Postaje su se brzo redale.

Više...

Isuse ljubim Te!

Isuse, Ti si moja snaga, moja pjesma, moj Bog i sve moje! Ljubim te zbog svega što si u mome životu učinio! Ljubim te, zbog tvoje vjernosti, zbog tvoje ljubavi, zbog tvoje dobrote, ljubim te ljubavlju koja se izlijeva iz tvog ljubećeg srca u moje... kad se isprazni, kad je suho, bezvodno, neplodno... kad vapi za životom koji struji iz tebe.
Ljubim Te, jer si život koji želim živjeti, ljubim Te jer si snaga, koju bez tebe nemam, ljubim Te jer si moj put i cilj moga putovanja, ljubim Te jer bez tebe, nema ni mene... samo bijeda. Ljubim Te zbog duboke preobrazbe u meni. Bijah prosjak i beskućnik, i Ti si me primio, oprao, obukao u raskošne haljine i sad sam tvoja... štitiš me , braniš, čuvaš, bdiješ nada mnom, ljubiš me, učiš, odgajaš, bodriš, podižeš, tješiš... ravnaš mojim mislima, upavljaš svojim putovima. Moj Bog i sve moje! Blagoslovljene sve moje nevolje, svaka suza, svaki mrak i zabluda, svaka bespomoćnost...zbog iskustva Tvoje stalne nazočnosti!
Klanjam Ti se Isuse i ljubim te!!!

Ivanka

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Login