Menu

Razmatranje molitve "Očenaš"; 1.dio

Advent je počeo. Da dočekamo budni našeg Božića brine vlč. Andrija koji vam poručuje:

Dragi prijatelji,

nakon što smo za našu 40. obljetnicu dovršili razmatranja o Blaženstvima, bilo je s više strana upita hoćemo li nastaviti s nečim sličnim. Nakon konzultacije sa suradnicima, čini mi se prikladnim obraditi molitvu Oče naš (Mt 6) koji slijedi nakon Blaženstava (Mt 5).
Budući da je vrijeme Adventa samo po sebi vrijeme intenzivne budnosti i osluškivanja poticaja, dobro je produbljivati Otajstvo Utjelovljenja. Gledajući Dijete u sebi, možemo osvijestiti odnose prema Ocu. Zato je dragocjeno ući dublje u te odnose, mene kao sina (kćeri) i Njega kao Oca.
Vjerujem da će nam tekst pape Benedikta kojeg vam šaljem još u tome pomoći. I svi adventski liturgijski tekstovi nam pomažu otkriti blizinu Očevu u Sinu. Stoga je dobro njih uzeti za razmatranje, jer nam liturgija i tako nudi odabrane tekstove koji su izvor i vrhunac za naš kršćanski život. A iza Božića ćemo nastaviti s razmatranjima samog Očenaša i svega onog što je njemu sadržano. Prilog preuzmite ovdije.

Radujući se novim otkrićima, srdačno vas pozdravljam

Andrija Vrane

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 02 Ožujak 2015 00:35
  • Ocijeni sadržaj
    (0 glasova)
  • Pročitano 1126 puta

Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /home/kursiljo/public_html/templates/gk_startup/html/com_k2/templates/default/item.php on line 369

Napiši komentar

na vrh članka

Login