Menu
R.P.

R.P.

Adresa internetske stranice:

Osvrt na 2. krizmanički tečaj u Ludbregu

Nakon snijegom popraćenog tjedna, apostoli su ponovno krenuli na posao.Tako se od 16. – 18. veljače održao još jedan tečaj, 2. po redu za ovogodišnje krizmanike u Ludbregu gdje su nas velikodušno i s osmjehom na licu i otvorenih vratiju župe i srca, dočekali i ugostili mons. Josip Đurkan i vlč. Kristijan Stojko. Isprva umorni, ali nakon molitve ispunjeni Duhom svetim krenuli smo u još jedan izazov, još jednu „borbu“ koju je predvodila rektorica Judita Havajić, a od ostalih animatora prisustvovala je tu „stara“ ekipa, pretpostavljam da vam imena poput Anike Sačić, Marije Cingule i Ivane Krajačić nisu nepoznata. Također tu je i dvoje mladih školaraca koji su odlučili biti apostoli na svakom koraku, a to su Nikolina Sever i moja malenkost Nikola Smrečki.Naravno nesmijemo zaboraviti i 2 novopečene, ovaj vikend pomoćne animatorice, no vjerujem vrlo uskoro i samostalne vrlo uvjerljive i drage animatorice, a to su ovaj vikend bile Hana Oblak i Štefica Sever.

Osvrt na krizmanički tečaj u sv. Martinu na Muri

Od 23. do 25. veljače održan je tečaj za krizmanike u Svetom Martinu na Muri gdje nas je toplo primio župnik Ivan Herceg. Nakon uvodnog blagoslova, započeli smo s programom. Temu „Tko sam ja?“ , kao i mnoge druge, održao je preč. Stjepan Najman koji je vikend proveo sa 9 animatora koji su također prenijeli svoja iskustva i svjedočanstva ovim mladim ljudima. To su bili: Marija Cingula (Traganje za vrijednošću), Jelena Kutnjak (Kršćanin u svojoj Crkvi), Tihana (Produbljivanje), Sebastijan (Zapreke u kršćanskom životu), Luka (Kralježnica), Anika (Mi i svijet, apostolat), Nikola (Prijateljska zajednica), Klara i rektorica Stela Posavec koja je vodila cijeli tečaj.

Osvrt na krizmanički tečaj u Ludbregu

Od 02.-04. siječnja 2018. u Ludbregu, župa Presvetog Trojstva, održan je Kursiljo- mali tečaj radosnog kršćanstva, za krizmanike. Tečaj je započeo u petak, a krizmanike su u pastoralnom centru dočekali animatori sa njihovim kapelanom. Nakon uvodnih riječi rektorice Anike Sačić, počeli smo sa programom. Prvu temu kao i još nekoliko njih održao je kapelan, vlč. Kristijan Stojko. Prvi dan završili smo kratkim klanjanjem kojeg je animirao zbor mladih „Trinitas“.
Subotnje jutro započeli smo molitvom i pjesmom te puni radosti i pozitivne energije koja nas je pratila čitav dan. Kroz tri dana krizmanici su mogli čuti različite životne priče animatora, a to su: Marija Cingula (Traganje za vrijednošću), Stela Posavec(Kršćanin u svojoj Crkvi), bračni par Danijela i Josip Markić (Kršćanski život je drugačij), Karla Kukina Gradečak (Produbljivanje), Monika Maloić (Zapreke u kršćanskom životu), Doroteja Kontrec (Kralježnica), Lorena Ćibarić (Mi i svijet + apostolat) i Hana Oblak (Prijateljska zajednica).

Formacija suradnika u Kotarima, 2-4.2.2018.

Draga braćo i sestre u Kristu!
U petak, na Svjećnicu, uputila sam se iz svoje Garešnice na formaciju u Kotare pokraj Samobora. Gospodin je stvarno htio da ja tamo dođem. Problem je bio prijevoz, ali to je riješio. U Zagrebu su me čekali ostali suradnici. Kiša i susnježica. Uskoro samo snijeg. Pada i pada. Prizor kao u bajci. Ispred nas vozi ralica i raščišćava cestu. Koji dobar znak. Pa zar Gospodin nije tako stalno radio u mome životu? Pripravio put. Ispred nas se pojavljuju samostan i crkva sv. Leonarda zamotani u snijeg. Pala je pokoja gruda. Velečasni Darko Banfić (župnik župe Rude) pobrinuo se da nas dočeka zagrijani samostan. Hvala mu na toploj dobrodošlici. Mogla bih ja još pričati okolo naokolo, ali moram se uozbiljiti. Okupilo nas se 15 suradnika zajedno s kuharicom Milom koja nam se pridružila kad god je mogla. Nama je opet bilo najljepše i najtoplije u kuhinji. Druženje i rad su nam uljepšali naši novi suradnici bračni par Edvina i Mirko Karačić i Barbara Šegota Balanč.

Pretplati se na ovaj RSS feed

Login