Menu
Mario E

Mario E

Adresa internetske stranice:

Susret mlađih suradnika Kursilja u Cerju, 30. svibnja 2015.

Obitelj zvana Kursiljo pod stijegom Duha Svetoga nastavlja sa svojim radom. Ovoga puta to bio je bliski susret sa suradnicima i animatorima. Od silne vreve ubrzanog života Kursiljisti su predahnuli od aktivne evangelizacije i sjeli pokraj bunara kako bi se odmorili, točnije u malome selu zvanom Cerje. Nakon kružne poruke i poziva na regrutaciju ova »mala Kristova vojska« pripremila je  oružja »glazbe i igara« kako bi sudjelovali u programu »rosteeljanhe«. Odlučili su poslušati Isusove riječi: »Idite u osamu!« kako bi prikupili energije za daljnje pohode.
          Sve je započelo u subotu na blagdan BDM Kraljice apostola, 30. svibnja 2015. U popodnevnim satima Cerje je živnulo radosnim licima svih uzrasta te velike obitelji. Uz idilu sunca i prirode razbuktala se vatra u srcima sudionika, a i prava kako bi roštilj bio spreman. Vlč. Andrija Vrane održao je riječ u dvorani kako bi nam prenio poticajne poruke i opisao svoj susret sa papom Franjom. Naglasio je da potvrda Svetoga Oca o pokretu Kursiljo u Hrvatskoj i te kako može biti »gorivo« za još radosnije i aktivnije djelovanje.

SVIBANJSKI TEČAJEVI U ZADARSKOJ NADBISKUPIJI

U Kursilju Zadarske nadbiskupije u svibnju, Marijinu mjesecu, nastala su dva nova buketa cvijeća. Jedan od ljiljana – cvijeća sv. Ante, u Župi Svetog Ante Padovanskog na Smiljevcu u Zadru od odraslih kursiljista, a drugi od ruža, krizmanički, u Ražancu u Župi Gospe od Ružarija.
U Župi sv. Ante Padovanskog u Zadru – Smiljevac Mali tečaj je održan 21. do 24. svibnja 2015. Prekrasna je bila činjenica da je tečaj završio upravo na Duhove te je dvorana u kojoj je tečaj održan doista podsjećala na dvoranu koju je ispunio Duh Sveti, jer i naša su srca gorjela njegovom vatrom. Upravo je i tema koju je većina polaznika istaknula da ih je najviše zahvatila bila Duh Sveti.

Krapanj 2015. prijave

Dragi ljudi,
Prijave za Krapanj su počele! Očekuju vas sunce, more, Krapanj i mi u Emausu. Ako želite doći i sudjelovati u programu Malog tečaja kršćanstva, na pravom ste mjestu. Jedini način prijave je putem obrazaca niže.

Pretplati se na ovaj RSS feed

Login