Menu

Kursiljo - Sadržaj izdvojen po datumu: Četvrtak, 14 Kolovoz 2014

Velika devetnica Kursilja: Osmo blaženstvo: "Blago progonjenima zbog pravednosti: njihovo je kraljevstvo nebesko!" - Prvi tjedan + Molitva za Krapanj

Drage sestre i braćo!

Naša velika devetnica se bliži kraju. Počinjemo s razmatranjima osmog blaženstva: "Blago progonjenima zbog pravednosti: njihovo je kraljevstvo nebesko!" u subotu 16.08.2014.

Vlč. Andrija nam s Krapnja piše:
"Dragi Prijatelji!
U predvečerje Velike Gospe šaljem početak osmog blaženstva, a nadam se sa njezinim bladanom na malu Gospu i dovršiti ovu našu devetnicu. Sva progonstva – i ona nezapisana u doživljajima pojedine duše, bilo na poslu, bilo u braku, bilo u društvu, stavljam pod njenu zaštitu i vjerujem da će izmoliti mir i pobjedu.
Uz čestitku za taj blagdan srdačno Vas pozdravljam.
Andrija Vrane"

Više...

DRUGI TEČAJ ZA BRANITELJE NA KRAPNJU (19.-22.06.2014.)

U rano jutro, na blagdan Tijelova, ispred crkve u Španskom (župa BMD Žalosne) krenuo je autobus u kojem su bili branitelji Domovinskog rata i suradnici Kursilja, na Krapanj. Milošću Božjom, prijavljeni sudionici nisu odustajali tako da je grupa brojila čak 50 branitelja. Većina sudionika je bila iz Zagreba, no bilo ih je i iz Siska, Grubišinog polja, Badljevine, Bjelovara, Zadra, Otočca, Lasinje, Imotskog, Grubišinog polja, Bedekovčine, Bistre, Pakraca ... tako da smo putem par puta stajali primajući sudionike. Uz branitelje, na Krapanj je krenulo 12 suradnika a vel. Andrija nas je čekao na Krapnju. Priprema za Tečaj je počela već u autobusu. Rektor Tečaja, Krunoslav Milas je nakon uvodnog pozdrava, u kratkim crtama, rekao ono najbitnije o Kursilju. Suradnice su se „prošetale“ donjom i gornjom etažom autobusa i pozdravljajući svakog sudionika, dijelile keksiće kao znak dobrodošlice, šaljući poruku : „Važan si mi, radujem ti se, lijepo je što smo zajedno!“ Kako je bio  četvrtak,  odlučili smo svi zajedno moliti Krunicu Svjetla. Prije svakog otajstva, kratko smo meditirali par prigodnih rečenica iz Svetog Pisma, nakon svake desetke pjevali Marijanske pjesme. Marija je uistinu najkraći i najsigurniji put do Isusa! Naša se zajednička molitva spojila s brojnim molitvama molitelja iz Molitvenog sata te se ubrzo moglo iskusiti milosno ozračje koje je trajalo sva četiri dana Tečaja. Osjećao se duh zajedništva i  međusobna povezanost kao znak da je Tečaj „već u tijeku“. Tako je Gospodin po molitvi, pripremao srca  suradnika i sudionika za sve što je kanio učiniti. Divan je naš Bog!!!

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Login