Menu

Kursiljo - Sadržaj izdvojen po datumu: Četvrtak, 12 Prosinac 2013

Osvrt i dojmovi sa tečaja u Karlovcu, u kući sv.Josipa, udruge Betlehem (05.-09.12.2013.)

Evo još jedno novo i posebno iskustvo. Od 5. do 9.12.2013.g. bili smo na Malom tečaju u Karlovcu, u kući sv.Josipa, udruge Betlehem koju vodi pavlin pater Marko Glogović. U kući je više djevojaka i žena od kojih su neke već rodile, a neke čekaju termin porođaja. Svaka ima svoju priču koja nije lagana. Bilo je i više sudionika Tečaja izvan Kuće od kojih su neki u molitvenoj zajednici sv.Josipa i okupljaju se subotom u kapelici Kuće. Gđa.Nevenka (Nena), koja vodi tu Kuću, primila nas je veoma srdačno
 s puno zahvalnosti što smo došli. Žao mi je što smo samo prvu večer bili s pater Markom koji ima puno drugih obaveza. Dojmio me se njegov odnos prema tim ženama. U Kući je obiteljska atmosfera, premda se vidi da to nije lako ostvariti. Svima treba puno ljubavi, pažnje i strpljenja. Ipak, osvjedočili smo se da naš Bog proviđa. Naša Kursiljo ekipa bila je u sastavu: vlč.Andrija Vrane, Ana Klarić, Renata Fortuna, Marija Selak i ja. U nedjelju su došli svjedočiti Danijela i Josip Markić, a s njima je došao mladi par, Anita i Ante, koji su pomogli donijeti prikupljene darove. Ovim putem zahvaljujem se svim darovateljima jer su pomogli za pravu stvar (Crkva je naša stvar!). Kao dar vama izdvajam nekoliko dojmova naših sudionika:   

Više...

Božićno druženje starijih, bolesnih i invalidnih osoba, 14.12.2013. župa sv. Nikole biskupa (Stenjevec II)

Pozivamo vas na tradicionalno Božićno druženje starijih, bolesnih i invalidnih osoba koje će se održati u subotu, 14.12.2013. u župi sv. Nikole biskupa (Stenjevec II) u Zagrebu. Druženje počinje u 13:30 sati, a sastoji se od ispovijedi, bolesničkog pomazanja, euharistijskog slavlja. Nakon euharistijskog slavlja bit će druženje i agape. Pozvani su svi koji žele rasti u vjeri i duhovnosti!

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Login