Menu

Kursiljo - Sadržaj izdvojen po datumu: Nedjelja, 02 Listopad 2016

Osvrt na 4. formaciju animatora Varaždinske nadbiskupije

U subotu 24.09.2016. u dvorani „Myra“ župe sv. Nikole u Varaždinu, održana je četvrta formacija za sve animatore Kursilja Varaždinske biskupije i one koji će to tek postati.
Na ovoj formaciji sudjelovalo nas je otprilike 30-ak iz različitih mjesta Varaždinske biskupije(više župa iz Varaždina, Ludbreg, Ivanec, Vidovec, Jalžabet, Lepoglava, Martin na Muri), a tečaj je bio osmišljen na primjeru Malog tečaja kršćanstva - Kursiljo. Bilo je zanimljivo vidjeti kako se unatoč razlici u godinama, bilo nas je od 15-50godina, svi međusobno uvažamo i slažemo.

Više...

Krapanj - osvrt na braniteljski termin

Predivno je bilo ponovno okupljanje naših dragih branitelja i njihovih supruga na otoku Krapnju.Hvala našem vlč. Andriji koji crpi snagu od dragog Boga te je u blagosti i strpljenju imao vremena sa svima porazgovarati, ohrabriti, utješiti...Isto je bilo u nagovorima, a i suradnici su se potrudili te je sve proteklo u opuštenijoj atmosferi.
Tečaju su prisustvovali branitelji iz više gradova RH (27 polaznika) i iz Posušja (BIH) 13 polaznika, 10 branitelja došlo je sa svojim suprugama (5 iz RH i 5 iz BIH). Neki od branitelja (3) poveli su i svoju odraslu djecu.

Više...

Krapanj - osvrt na 2. studentski termin

Kursiljo – mali tečaj kršćanstva, već tradicionalno održava ljetni kamp na malom otoku Krapnju u Šibensko – kninskoj županiji. Kao i svake godine, na Krapnju se održavaju različiti termini i programi za određene životne dobi i okolnosti. Svi to znamo i znamo koliko nam to mjesto vraća snage, potiče na bolji i dublji odnos s Gospodinom, to su iskustvo osjetili i sudionici 2. studentskog termina, u kojem je sudjelovalo 80 sudionika vođenih svojim pastirima: vlč. Andrijom Vrane, o. Viktorom Grbešom, karmelićaninom, vlč. Josipom Đurinom, perfektom Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu te vlč. Lukom Brešićem, mladomisnikom i župnim vikarom župe Navještenja BDM u Velikoj Gorici.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Login