Menu

Kursiljo - Sadržaj izdvojen po datumu: Subota, 07 Lipanj 2014

Postkrizmanički tečaj, Špansko ;) (16.05.-18.05.2014.)

Od 16-18.svibnja održan je tečaj za 30-ak krizmanika koji su prije koji tjedan primili sakrament sv. Potvrde. Ovi mladi ljudi su na tečaj došli dobrovoljno, nije im to bio uvjet za krizmu, budući da su krizmu već imali. Što se mene, osobno tiče nikad do sad nisam bila sa ovakvim krizmanicima. Jednostavno su SVE razumjeli, filmiće čija je poanta uvijek bila dobro zamaskirana, razotkrili su kao od šale. U grupnom radu nije bilo šutnje ni pognutih pogleda i doista, ti mladi jesu primili Duha Svetoga. Vođeni tim istim Duhom, neumornim župnikom vlč. Markom i maštovitim rektorom Vitom – obogatili smo jedni druge. Animatori Barbara, Marko, Irena, Božana, Ksenija, Maja i Josip pričali su mladima o svom hodu u vjeri i potaknuli ih na ustrajnost hoda kroz život s Kristom. Sami sudionici u svojim su dojmovima istaknuli zahvalnost zbog održanog tečaja.
Izdvojit ću samo par dojmova i vjerujte da su svi dojmovi prštali od pozitive :)

Više...

PETI BRANITELJSKI TEČAJ NA KRAPNJU (29.05.-01.06.2014.)

Kao i proteklih nekoliko godina (od 2010. kad je održan prvi takav tečaj), i ove smo godine od 29. svibnja do 1. lipnja na Krapnju održali Mali tečaj za branitelje. U pripremi tečaja, ovog smo proljeća znatno proširili kontakte s udrugama branitelja iz cijele Hrvatske. Odaziv je bio toliki da ćemo za dva tjedna (od 19. do 22. lipnja) održati još jedan tečaj, a imamo najave i za jedan tečaj na jesen. Zahvaljujući nesebičnoj poduzetnosti naših suradnika uspjeli smo putem donacija sakupiti dovoljno sredstava da braniteljima oboljelim od PTSP-a osiguramo besplatan boravak na Krapnju.
Na tečaju je sa četrdeset i devetoro branitelja radilo osam suradnika i dva svećenika. Nepovjerenje zbog novog i nepoznatog začas se istopilo i tečaj je protekao u najboljem redu. Posebno su upečatljivi bili razgovori s polaznicima koji su spremno svjedočili da nitko nikada nije s njima radio na ovaj način i toliko im se približio u svega nekoliko dana. Ne treba ni spomenuti da su na kraju gotovo svi izrazili želju da se što prije opet susretnu na Krapnju.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Login