Menu

Kursiljo - Sadržaj izdvojen po datumu: Petak, 09 Svibanj 2014

Izvješće sa Malog tečaja kršćanstva Kursiljo, Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije, Stenjevec I, Zagreb, 13.-16.03.2014.

Predkursiljo
Molitvom bivših polaznika sa održana dva tečaja Kursilja u Župi, pozivom brižnog župnika vlč. Vjekoslava Meštrića na sv. Misama i e-mailom, pozivom bivših polaznika Malog tečaja, prigodnim plakatom  te svjedočenjem suradnika Kursilja na svih pet nedjeljnih sv. Misa  u nedjelju 09. Ožujka 2014. pripremao se Mali tečaj.

Mali tečaj
Unatoč opsežnim pripremama na tečaj se javilo samo trinaest polaznika a uz ranije završene polaznike bilo ih je ukupno dvadeset. Tečaj je održan a križeve je primilo jedanaest polaznika. Treba pohvaliti logistiku tečaja, gdje su se bivši polaznici potrudili da se sve odvija u zaista ugodnom okruženju. Posebno zahvale župniku vlč. Vjekoslavu Meštriću koji je svojim doprinosom omogućio da se tečaj nesmetano odvija. Zajedno sa vlč. Andrijom Vrane tečaj su ponijeli suradnice/ci  Mirjana i Gabriel Špehar, Vera i Bruno Štajner, Ljiljana Krišto, Renata Fortuna, Snježana Mezak i Olga Drljača.
Zamilovani Duhom Svetim zajedništvo polaznika raslo je iz dana u dan. Ponuda susreta sa Isusom Kristom, spoznaja značenja prave potrage za vrijednošću u životu, susreta u crkvi oko stola i blagovanja tijela i krvi Kristove, pravi doživljaj sakramenata i još puno toga ostavilo je na polaznike snažne dojmove.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Login