Menu

Kursiljo - Sadržaj izdvojen po datumu: Četvrtak, 22 Svibanj 2014

Tečaj u Međugorju 08.-11.05.2014.

 

Mjesec dana molitve i posta na nakanu za tečaj u Međugorju, urodilo je plodom, ma šta plodom, plodovima. Unatoč zapreka i nedostataka, što u malom broju polaznika tako i suradnika iz Hercegovine, ovaj tečaj je uspio.A kako i ne bi u Majčinom zagrljaju, u Njenom svetištu, a još k tome sve dane tečaja pratili nas dani posvećeni Gospi i Njenim svetištima.
Sretni smo, što smo vidjeli drage suradnike, braću i sestre iz Zagreba, koji su došli u pratnji dragog nam vlč. Andrije, a to su Đurđica Fučkan, naša draga ercegovka, Ante Karamatić rektor,te bračni par Gabriel i Mirjana Špehar iz župe Sv. Nikole biskupa Zagreb. Na cijelom tečaju sudjelovalo je oko 15 novih polaznika i nekoliko onih koji su htjeli ponovno proći tečaj.

Više...

Tečajevi za branitelje na Krapnju - donacije

Dragi prijatelji!

Prvi koji nas je ovako nazvao jest naš ljubljeni Gospodin. "Više vas ne zovem slugama, jer sluga ne zna što radi njegov gospodar. Vas sam nazvao prijateljima jer vam priopćih sve što sam čuo od Oca svoga." (Iv 15,15). A Isus je čuo od Oca svoga: "Ljubite jedni druge!" Pravo prijateljstvo uključuje ljubav.

Gospodin dalje poučava svoje učenike: "Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje." (Iv 15, 13).
Ovakvu ljubav su živjeli naši dragi branitelji za vrijeme Domovinskog rata, stavljajući život svoj u službu ljubavi za Hrvatsku i za nas, svoju braću i sestre. Naši branitelji su istinski svjedoci Kristove ljubavi, Kristovi nasljednici!

Vi ste, dragi prijatelji, uistinu pokazali ljubav kad ste se velikodušno uključili u akciju donacija za Mali Tečaj za branitelje Domovinskog rata. Zahvaljujući vašim otvorenim srcima prikupljena su financijska sredstva za prvi od dva Mala Tečaja za branitelje koji će se održati koncem svibnja, od 29.5 do 1.6, na otoku Krapnju. Tečajevi su besplatni za branitelje.

Mnogi ste donirali svoj novac odvajajući od kućnog budžeta vidno osiromašenog padom standarda. Ali ljubav Božja u vašim srcima ne poznaje zapreke. Ona uvijek nađe načina da djeluje, obraduje, iznenadi, podupre, pomogne. Neki od vas su donirali prehrambene artikle, mnogi mole, poste i prikazuju svete Mise za ovu nakanu. Neka vas Gospodin obilno blagoslovi svakim blagoslovom! Veliko HVALA za vašu ljubav i dobrotu, plod ljubavi!

Kako se prijavio velik broj branitelja, u lipnju će se na Krapnju održati i 2. Mali Tečaj i to u periodu od 19. do 22.6. Za ovaj tečaj nam još nedostaje financijskih sredstava kako bi pokrili sve troškove puta, smještaja, hrane i  boravka na Krapnju 4 dana.

Vjerujem da je svako dobro od Boga, Izvora dobrote koji će potaknuti i ona srca koja se dosad nisu uključila da svojim, bilo novčanim, bilo prilogom u vidu prehrambenih namirnica (meso, jaja, povrće, brašno, krumpir i drugo) pomognu održavanju i 2. Tečaja.

Svoje novčane priloge možete uplatiti na račun Kursilja u Zagrebačkoj banci. Podaci za plaćanje su:
IBAN: HR3823600001101620926
Mali Tečaj kršćanstva, Tajništvo Kursilja, Zagreb Kaptol 12
Opis plaćanja: Donacija za braniteljski tečaj

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Login