Menu

Kursiljo - Sadržaj izdvojen po datumu: Četvrtak, 23 Veljača 2017

Osvrt na Kursiljo tečaj u župi Sv. Nikole biskupa, Stenjevec II

Od 9. do 12. veljače 2017. godine u župi Sv. Nikole biskupa u Stenjevcu održan je još jedan mali tečaj radosnog kršćanstva, Kursiljo. Suradnici Kursilja na čelu s rektorom Gabrielom Špeharom, svjedočili su o Gospodinovim zahvatima u vlastitom životu. Osjećaj kako su sudionici doživjeli tečaj najbolje je steći iz njihovih dojmova: 

• Moji utisci su takvi da Tečaj treba ponoviti jer je donio puno radosti i novih saznanja. Nov sam na Tečaju pa jedva čekam drugi Kursiljo
• Nakon ovog Tečaja osjećam da je netko više sa nama , a to je Gospodin Bog i zato ga želim čvršće upoznati

Više...

Osvrt na krizmanički tečaj u Požegi, 27-29.1.2017

U župi svetih Petra i Pavla, u Kaptolu u Požegi od 27. do 29. siječnja 2017. godine održan je tečaj za krizmanike u organizaciji Kursilja. Uz toplu dobrodošlicu velečasnog župnika Josipa Klarića i župnih animatora, rektorica Ana Bunčić i animatori Ivana Štrbić, Davor Begov, Ivana Šokčić, Stjepan Miletić, Ana Roth, Dario Otmačić i Ivana i Lucijano Jakšić, zajedno sa velečasnim Andrijom Vrane kroz tri dana su grupi od četrdeset krizmanika svjedočili iskustvo živog Isusa u njihovom životu kroz svjedočanstva, teme, igre i razgovor u malim grupama, u kojima je duh zajedništva bio prisutan već od samog početka programa i toplog dočeka u Požegi.

Više...

Osvrt na 5. formaciju VŽ biskupije

U subotu, 4.2.2017. u dvorani „Myra“ u župi sv. Nikole u Varaždinu održana je formacija za animatore Kursilja; one stare i one nove željne veselja te dobrog i kvalitetnog življenja u Kristu.
Na ovoj formaciji sudjelovalo nas je oko 30-tak: različitih dobnih skupina i iz različitih dijelova Varaždinske biskupije. Bez obzira na različitost, ista nam je Ljubav u srcima i želja za nasljedovanjem Gospodina. Na početku je slijedilo predstavljanje svakog sudionika u formaciji, a kasnije „posao.“ Za razliku od prethodnih formacija, tema ove bila je drugačija, ali isto tako važna za animatore: „Komunikacija i govorništvo“.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Login