Menu

Kursiljo - Sadržaj izdvojen po datumu: Četvrtak, 03 Ožujak 2016

Osvrt na NMT - kršćanstva održan u župi Presvetog Srca Isusovog - Šipovača - Vojnići (Ljubuški)

Od 25.-28-02. 2016. god. održan je NMT - kršćanstva u župi Presvetog Srca Isusovog

Najprije veliko Hvala za sve molitelje koji su pratili ovaj tečaj, hvala za pisma podrške koji su stizali iz svih krajeva svijeta. Hvala. Na ovom tečaju na samom početku došlo je oko 50 polaznika. Započeli smo tečaj s molitvom, pozdravili smo Gospu, da nas vodi, prati, zagovara... Važno je reći da su još i ovo suradnici koji su sudjelovali na ovom tečaju i pri tom pokazali spremnost u suradnji: Vinka Jukić, Zora, Branka Arapović, Božo Šarić, Veselko Miličević,Nada Jukić, veliko hvala svima.

Više...

Četvrti dan u Ivancu

Na poziv kapelana, vlč. Petra Mlakara i veliki interes mladih koji su prošli Kursiljo kao krizmanici ili bili na Krapnju, u subotu, 27. veljače, održan je prvi susret za mlade u župi sv.Marije Magdalene u Ivancu. Tema susreta bila je „Životne oluje“.

Na početku, riječi pozdrava i molitve izrekao je kapelan vlč. Petar, a riječima dobrodošlice pridružila se i predstavnica mladih Kursilja, Varaždinske biskupije, Anika Sačić. Nakon toga uslijedilo je svjedočanstvo mlade studentice Gordane Družinić o ljepoti Božje providnosti i milosrđa koju je iskusila kroz svoj život. Iako toga prije nije bila svjesna, sada shvaća puno značenje pouzdanja i vjerovanja Providnosti. Nakon teme podijelili smo se u grupe gdje se žustro i intenzivno raspravljalo o izrečenoj temi. Tu su nam od velike pomoći bile animatorice u Kursilju, Nikolina Sever i Barbara Petrinjak, kao i prijateljica Kursilja Melita Čusek. Potaknuti Gordaninim riječima koje su vidljivo ostavile tragove na mladim dušama, uputili smo se na klanjanje u župnu crkvu.

Više...

Osvrt na krizmanički tečaj u Zaprešiću 19.-21.2.2016.

Od 19. do 21. veljače održan je još jedan Mali tečaj radosnog kršćanstva za krizmanike u župi Blažene Djevice Marije Kraljice Apostola u Zaprešiću. Oči mog srca vidjele su iskrenu radost, pravu dječju zainteresiranost i otvorenost za slušanje Božijih poruka kroz razgovor i svjedočanstva animatora.

U petak predvečer dočekale su nas raširene ruke župnika Vinka i znatiželjne oči šezdesetak krizmanika. Program smo započeli molitvom i pjesmom, nastavili prezentacijom “Drvenci”, te svjedočanstvom velečasnog Domagoja Matoševića pod temom “Tko sam ja”. Zanimljivom pričom o svom životnom i svećeničkom putu te humorom kojeg posjeduje, oduševio je sve krizmanike i animatore. Večer završavamo zapisivanjem svojih mana i vrlina kao točkice i zvjezdice. Noseći ih sa sobom na klanjanje, padamo na koljena i zahvaljujemo Mu što nas voli bez obzira na to što smo zapisali.

Više...

Osvrt na krizmanički tečaj u Lugu samoborskom 19.-21.2.2016.

Završio je tečaj za krizmanike u Lugu samoborskom. Animatori su radosno započeli dan sa pjesmom i zvucima gitare. Nakon kratkog predstavljanja uslijedila je prezentacija Drvenci koja svojom jednostavnošću uvijek potakne na razmišljanje. Vlč. Ivan nas je uveo u svoje svjedočanstvo i posebno naznačio kako bi trebali početi skidati maske, lažne predodžbe i biti svjesniji da nas Bog ljubi takve kakvi jesmo. Uslijedila je animatorica Ana te progovorila o pretrpljenim uvredama u svome životu. Time je prenijela krizmanicima kako se ljudi osjećaju u takvim trenutcima. Kroz to vrijeme teme su se dodatno produbljivale u manjim grupama. Dan je na kraju zaključen mirnim klanjanjem pred Presvetim oltarskim sakramentom.

Više...

Kursiljo duhovna obnova „Hrabri budite!“ u Baškim Oštarijama od 12.-14.02.2016.

Nas 28 zajedno sa velečasnim Marinkom Miličevićem okupilo se vikend uoči Valentinova u Baškim Oštarijama kod Gospića. Ovo je druga godina zaredom da se tamo organizira duhovna obnova za mlade.

Prvi dan smo nakon večere i mise imali kratko upoznavanje gdje smo se svi predstavili te rekli jesmo li u vezi, braku ili još tragamo za pravom osobom.Vel. Marinko podijelio je s nama neka svoja osobna iskustva, a zatim prepustio riječ bračnom paru Galinec, koji su pozvani da svjedoče, a u braku su 45 godina. Potom smo dobili zadatak da napišemo kakve bi kvalitete trebao imati budući muž/žena te kojoj temi bi htjeli da se posveti pažnja i da se ona obradi na obnovi.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Login