Menu

Kursiljo - Sadržaj izdvojen po datumu: Subota, 13 Veljača 2016

Susret mladih animatora u Ivancu

Duh Sveti zahvaća i zapaljuje otvorena srca
„Vjetar puše gdje hoće; čuješ mu šum, a ne znaš odakle dolazi i kamo ide. Tako je sa svakim koji je rođen od Duha.”(Ivan 3,8). Ova rečenica najkraće opisuje susret održan sa 15-ero mladih koji su svom kapelanu izjasnili želju da bi željeli biti animatori.
Župa sv.Marije Magdalene u Ivancu, ponovo nam je otvorila svoja vrata. Na poticaj Duha Svetoga, te otvorenost vlč. Petra Mlakara i još nekoliko animatora, 06.02.2016. održan je susret sa mladima koji su prepoznali da ih Gospodin zove da se aktivnije uključe u Kursiljo. Tako smo na ideju Marije Cingule, a zainteresiranost vlč. Petra i njegovih mladih održali susret gdje smo im iscrpnije približili ulogu animatora.

Više...

Susret kursiljista čija su djeca u duhovnom pozivu

U okviru Kursilja obilježen je završetak Godine posvećenog života i pokrenuti susreti potpore roditelja. U subotu, 30. siječnja u 15 sati u prostorijama župe Sv. Nikole u Varaždinu okupili su se s područja naše biskupije na susret oni kursiljisti koji kao roditelji imaju sina ili kćer u posvećenom životu, u svećeničkoj ili redovničkoj službi ili u pripremnoj fazi.
Neki su se roditelji ispričali bolešću ili drugom spriječenošću, a odazvao se veći broj pozvanih, iz župa u kojima je održavan tečaj Kursilja – Sv. Martin na Muri, Selnica, Čakovec, Ludbreg, Ivanec, Varaždin.
Susret je vodio vlč. Stjepan Najman, ravnatelj i duhovnik Kursilja u našoj biskupiji.

Više...

Pozivamo vas na mjesečnu ultreju u Španskom

Dragi prijatelji!
U utorak, 16. veljače 2016 godine, u 18 sati i 30 min. (nakon večernje svete Mise) u velikoj dvorani pastoralnog centra župe BDM Žalosne u Španskom ...DUHOVNA OBNOVA za mjesec veljaču.

Tema: BOŽJE MILOSRĐE
O Božjem milosrđu u svojoj obitelji, svjedočiti će IVANA FABIJANI, župljanka Španskog, majka šestero djece i baka 32 - oje unučadi. Najmlađa, mala Leticija, u subotu prima sakrament svetog krštenja. Ivana je, milošću Božjom, rođena u obitelji koja je sve svoje pouzdanje stavljala u Gospodinove ruke.Tako je i ona svoju djecu odgajala te može posvjedočiti: "Mnoge nevolje ima pravednik a Gospodin ga iz svih izbavlja."

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Login