Menu

Kursiljo - Sadržaj izdvojen po datumu: Studeni 2015

Mali tečaj kršćanstva u Reki kraj Koprivnice

Nakon niza krizmaničkih tečajeva održan je od 19. do 22. studenoga 2015. godine Mali tečaj kršćanstva za odrasle u Reki kraj Koprivnice. Bio je to ukupno 59. Tečaj u Varaždinskoj biskupiji, a vodio ga je ravnatelj Kursilja naše biskupije vlč. Stjepan Najman sa suradnicima. Tečaj je u cjelini prošlo 16 sudionika od kojih neki iz susjednih župa. Svi smo kroz svećeničke teme, laička svjedočenja i međusobne razgovore osluškivali Božje poticaje i nadahnuća.

Više...

Osvrt na krizmanički tečaj u Gornjoj Stubici

U Župi sv. Jurja u Gornjoj Stubici 6. i 7. studenog održan je Mali tečaj kršćanstva za krizmanike. Na tečaju je sudjelovalo 40-ak krizmanika s područja Gornje Stubice koje je okupio njihov župnik, vlč.Nikola Jurković te su tečaj, uz vesele animatore Kursilja, duhovno i fizički ojačala četiri sjemeništaraca iz Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu i njihov duhovnik vlč. Ivan Grbešić.

Više...

Osvrt na krizmanički tečaj u župi BDM Žalosne, Špansko

U župi Blažene Djevice Marije Žalosne u Španskom, od 13.-15.11.2015 održan je tečaj za krizmanike u organizaciji Kursilja. Animatori tečaja Anita, Anamarija, Stefany, Matea, Velimir, Josip, Josip, Josip, Luka, Matej i Stjepan uz pomoć vlč. Andrije Vrane i župnika vlč. Mate Matića, potrudili su se, i svoje vrijeme odvojili kako bi ga posvetili našim budućim krizmanicima, trudeći se prenijeti svoje iskustvo i blizinu Boga u svome životu kroz razna svjedočanstva, teme, razgovor u grupama, kroz Božju prisutnost, kao i kroz druženje. Domaćini susreta iz župe Blažene Djevice Marije Žalosne bili su jako susretljivi, otvorenog srca za organizirati ovaj divan vikend prepun ljubavi, radosti i pravog Božjeg mira. Kao pravi domaćini organizirali su sve što je bilo potrebno i zato im se od srca zahvaljujemo.

Više...

Osvrt na ultreju upravljanje novcem za katolike, BDM Žalosna - Špansko

Dana 17.11.2015. u pastoralnom centru u župi BDMŽ Špansko održana je duhovna obnova na temu Upravljanje novcem za katolike. Bilo je prisutno oko 70 župljana Španskog i susjednih župa.
Bračni par Zrinka i Zlatko Gregov održali su korisno, zanimljivo i nadasve životno predavanje o novcu i korištenju materijalnih dobara u svijetlu kršćanskog nauka i Evanđelja. Danas je velik broj ljudi, naročito u postkomunističkim zemljama financijski nepismen i neinformiran, zato lako upada u dugove koji donose velike probleme u obitelji. Koliko je novac i upravljanje novcem bitno govori i činjenica da novac zauzima treće mjesto na ljestvici razloga za rastavu braka.

Više...

Ultreja za mjesec studeni, BDM Žalosna Špansko

Dragi prijatelji!
U utorak, 17. studenog 2015 godne, u 18 sati i 30 minuta (nakon večernje svete Mise) u velikoj dvorani Pastoralnog centra župe BDM Žalosne u Španskom....DUHOVNA OBNOVA za mjesec studeni.

        Tema...UPRAVLJANJE NOVCEM ZA KATOLIKE
        Predavač...Mr.sc. ZRINKA GREGOV
                             (viši predavač poduzetništva Veleučilišta VERN u Zagrebu)

Plakat iz priloga!

Više...

Susret austrijskih tajništava Kursilja

U dvorcu Retzhof blizu Graza, održao se od 2.10. do 4.10. ADC-Studientag (Susret austrijskih tajništava Kursilja) sa temom „Pokret [crkveni] u susretu“ (Bewegung in Begegnung). Austrijske biskupije obilježava prilično mala količina Kursiljo tečajeva godišnje. Radi se o brojkama poput 1-2 puta godišnje, a u nekim biskupijama čak u zadnjih nekoliko godina nije bilo nijednog tečaja. Iz Hrvatske smo se na ovaj susret uputili vlč. Andrija Vrane, Ružica Anušić, Branko Galinec i ja.

Više...

Osvrt na krizmanički tečaj u župi BDM Kraljice Apostola u Zaprešiću

U župi Blažene Djevice Marije Kraljice apostola u Zaprešiću, od 23. do 25. listopada održan je krizmanički tečaja za prvu skupinu ovogodišnjih krizmanika. Mladi animatori Hrvoje, Matej, Zdravko, Roberto, Krešimir, Marijana, Gabrijela, Lucija, Martina, Robert i Danijela su, uz pomoć župnog vikara župe Isusova uskrsnuća iz Sesvetskog Kraljevca, vlč. Kristijana Stojka i župnika domaćina, patera Vinka Sudara svoje vrijeme i volju posvetili grupi od 52 krizmanika kako bi svojim svjedočanstvima, blizinom, primjerom i ljubavlju pokazali koliko je lijepo hodati uz Krista. Naši domaćini župe Marije Kraljice apostola u Zaprešiću su svojim dobrim raspoloženjem i pruženom rukom pomogli i uljepšali naše vrijeme provedeno na tečaju i za to im se od srca zahvaljujemo. 

Više...

Osvrt na 502. tečaj u Sesvetskom Kraljevcu

U župi Isusova uskrsnuća u Sesvetskom Kraljevcu od četvrtka 05.11. do nedjelje 08.11.2015. održan je Mali tečaj kršćanstva. Na Tečaju je sudjelovalo preko 30 polaznika uglavnom župljana župe Isusova uskrsnuća. Glavni teret u pripremi i organizaciji tečaja iznio je župnik vlč. Ivica Cik i župni vikar vlč. Kristijan Stojko. Zahvaljujemo im na gostoljubivosti. Njihova desna ruka u organiziranju i dovođenju Kursilja u župu bili su „stari kursiljisti“ bračni par Markić, Anica i Ilija. Njima i njihovim pomoćnicima koji su sjajno odradili „logistički“ dio koji je jako bitan da se sudionicima Tečaja ne rasipa koncentracija za taj dio želimo srdačno zahvaliti u ime vlč. Andrije i svih suradnika, a sigurni smo da im i Božji blagoslov neće izostati.

Više...

De colores od Hrvatske do Irske!

S nekoliko riječi želim sa svima vama podijeliti jedno lijepo iskustvo koje sam doživjela u Irskoj. Sredinom listopada spremali smo se posjetiti nekoliko dana prijateljicu koja živi u Dublinu i sjetili smo se priče koju nam je Marija Butković ispripovjedila na jednom tečaju, o tome kako se jedan hrvatski kursiljist našao u Dublinu u Irskoj i mogao snaći u tuđini upravo uz pomoć Kursiljista iz Irske.

Više...

Kursiljo Chill - izlet na Sljeme

„Gore će i brda klicati od radosti pred vama i sva će stabla…pljeskati“ (Iz,55,3)

Imam dojam da se ovo Izaijino proroštvo ostvarilo zadnju subotu u listopadu kad je skupina mladih krenula Leustekovom stazom prema Domu Crvenog križa na Medvednici. Skupina je kao i cijeli pothvat neodoljivo podsjećao na nešto proizašlo iz mašte J. R. R. Tolkiena, šarolika družina po godinama, zanimanjima, interesima doimala se kao da nema pojma kamo ide i kojim putem i da nije s nama bio junak koji se s ljubavlju brinuo da ne zalutamo još bismo i sada lutali bespućima Medvednice.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Login