Menu

Kursiljo - Sadržaj izdvojen po datumu: Ponedjeljak, 09 Studeni 2015

De colores od Hrvatske do Irske!

S nekoliko riječi želim sa svima vama podijeliti jedno lijepo iskustvo koje sam doživjela u Irskoj. Sredinom listopada spremali smo se posjetiti nekoliko dana prijateljicu koja živi u Dublinu i sjetili smo se priče koju nam je Marija Butković ispripovjedila na jednom tečaju, o tome kako se jedan hrvatski kursiljist našao u Dublinu u Irskoj i mogao snaći u tuđini upravo uz pomoć Kursiljista iz Irske.

Više...

Kursiljo Chill - izlet na Sljeme

„Gore će i brda klicati od radosti pred vama i sva će stabla…pljeskati“ (Iz,55,3)

Imam dojam da se ovo Izaijino proroštvo ostvarilo zadnju subotu u listopadu kad je skupina mladih krenula Leustekovom stazom prema Domu Crvenog križa na Medvednici. Skupina je kao i cijeli pothvat neodoljivo podsjećao na nešto proizašlo iz mašte J. R. R. Tolkiena, šarolika družina po godinama, zanimanjima, interesima doimala se kao da nema pojma kamo ide i kojim putem i da nije s nama bio junak koji se s ljubavlju brinuo da ne zalutamo još bismo i sada lutali bespućima Medvednice.

Više...

Osvrt na drugi krizmanički tečaj u Varaždinu

Poći ću, ako treba, bilo gdje, samo da znam da Riječ Tvoja bit će uz mene,
jer put bez Tebe - mrak, hod bez Tebe - pad; tog sam svjestan!
Radost, zajedništvo, prijateljstvo, Ljubav, Bog, strpljenje, poniznost, otvorenost iskrenost – samo su prve od mnogih asocijacija koje su javljaju u meni nakon predivno provedenog malog tečaja kršćanstva – Kursiljo u župi sv. Nikole u Varaždinu.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Login