Menu

Kursiljo - Sadržaj izdvojen po datumu: Subota, 21 Studeni 2015

Osvrt na krizmanički tečaj u Gornjoj Stubici

U Župi sv. Jurja u Gornjoj Stubici 6. i 7. studenog održan je Mali tečaj kršćanstva za krizmanike. Na tečaju je sudjelovalo 40-ak krizmanika s područja Gornje Stubice koje je okupio njihov župnik, vlč.Nikola Jurković te su tečaj, uz vesele animatore Kursilja, duhovno i fizički ojačala četiri sjemeništaraca iz Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu i njihov duhovnik vlč. Ivan Grbešić.

Više...

Osvrt na krizmanički tečaj u župi BDM Žalosne, Špansko

U župi Blažene Djevice Marije Žalosne u Španskom, od 13.-15.11.2015 održan je tečaj za krizmanike u organizaciji Kursilja. Animatori tečaja Anita, Anamarija, Stefany, Matea, Velimir, Josip, Josip, Josip, Luka, Matej i Stjepan uz pomoć vlč. Andrije Vrane i župnika vlč. Mate Matića, potrudili su se, i svoje vrijeme odvojili kako bi ga posvetili našim budućim krizmanicima, trudeći se prenijeti svoje iskustvo i blizinu Boga u svome životu kroz razna svjedočanstva, teme, razgovor u grupama, kroz Božju prisutnost, kao i kroz druženje. Domaćini susreta iz župe Blažene Djevice Marije Žalosne bili su jako susretljivi, otvorenog srca za organizirati ovaj divan vikend prepun ljubavi, radosti i pravog Božjeg mira. Kao pravi domaćini organizirali su sve što je bilo potrebno i zato im se od srca zahvaljujemo.

Više...

Osvrt na ultreju upravljanje novcem za katolike, BDM Žalosna - Špansko

Dana 17.11.2015. u pastoralnom centru u župi BDMŽ Špansko održana je duhovna obnova na temu Upravljanje novcem za katolike. Bilo je prisutno oko 70 župljana Španskog i susjednih župa.
Bračni par Zrinka i Zlatko Gregov održali su korisno, zanimljivo i nadasve životno predavanje o novcu i korištenju materijalnih dobara u svijetlu kršćanskog nauka i Evanđelja. Danas je velik broj ljudi, naročito u postkomunističkim zemljama financijski nepismen i neinformiran, zato lako upada u dugove koji donose velike probleme u obitelji. Koliko je novac i upravljanje novcem bitno govori i činjenica da novac zauzima treće mjesto na ljestvici razloga za rastavu braka.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Login