Menu

Kursiljo - Sadržaj izdvojen po datumu: Utorak, 10 Studeni 2015

Susret austrijskih tajništava Kursilja

U dvorcu Retzhof blizu Graza, održao se od 2.10. do 4.10. ADC-Studientag (Susret austrijskih tajništava Kursilja) sa temom „Pokret [crkveni] u susretu“ (Bewegung in Begegnung). Austrijske biskupije obilježava prilično mala količina Kursiljo tečajeva godišnje. Radi se o brojkama poput 1-2 puta godišnje, a u nekim biskupijama čak u zadnjih nekoliko godina nije bilo nijednog tečaja. Iz Hrvatske smo se na ovaj susret uputili vlč. Andrija Vrane, Ružica Anušić, Branko Galinec i ja.

Više...

Osvrt na krizmanički tečaj u župi BDM Kraljice Apostola u Zaprešiću

U župi Blažene Djevice Marije Kraljice apostola u Zaprešiću, od 23. do 25. listopada održan je krizmanički tečaja za prvu skupinu ovogodišnjih krizmanika. Mladi animatori Hrvoje, Matej, Zdravko, Roberto, Krešimir, Marijana, Gabrijela, Lucija, Martina, Robert i Danijela su, uz pomoć župnog vikara župe Isusova uskrsnuća iz Sesvetskog Kraljevca, vlč. Kristijana Stojka i župnika domaćina, patera Vinka Sudara svoje vrijeme i volju posvetili grupi od 52 krizmanika kako bi svojim svjedočanstvima, blizinom, primjerom i ljubavlju pokazali koliko je lijepo hodati uz Krista. Naši domaćini župe Marije Kraljice apostola u Zaprešiću su svojim dobrim raspoloženjem i pruženom rukom pomogli i uljepšali naše vrijeme provedeno na tečaju i za to im se od srca zahvaljujemo. 

Više...

Osvrt na 502. tečaj u Sesvetskom Kraljevcu

U župi Isusova uskrsnuća u Sesvetskom Kraljevcu od četvrtka 05.11. do nedjelje 08.11.2015. održan je Mali tečaj kršćanstva. Na Tečaju je sudjelovalo preko 30 polaznika uglavnom župljana župe Isusova uskrsnuća. Glavni teret u pripremi i organizaciji tečaja iznio je župnik vlč. Ivica Cik i župni vikar vlč. Kristijan Stojko. Zahvaljujemo im na gostoljubivosti. Njihova desna ruka u organiziranju i dovođenju Kursilja u župu bili su „stari kursiljisti“ bračni par Markić, Anica i Ilija. Njima i njihovim pomoćnicima koji su sjajno odradili „logistički“ dio koji je jako bitan da se sudionicima Tečaja ne rasipa koncentracija za taj dio želimo srdačno zahvaliti u ime vlč. Andrije i svih suradnika, a sigurni smo da im i Božji blagoslov neće izostati.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Login