Menu

Kursiljo - Sadržaj izdvojen po datumu: Utorak, 04 Studeni 2014

Dojmovi polaznika Malog tečaja kršćanstva – Kursilja, BDMŽ Špansko, 16.-19.10.2014.


Duhovnik: vlč. Andrija Vrane
Rektor: Ante Karamatić
Suradnici: Ivanka Samardžić, Zdravka i Cvitan Zeljko, Katica Ćurković, Blaženka i Miroslav  Kadija
Logistika: Slavica Vuković, Ljiljana Furjan, Ana Švajger,  Andreja i Darko Martinec

Dojmili su me se ljudi, najviše svećenik :). Nema potrebe ni za kakvim promjenama. Ponijet ću sa sobom zadovoljstvo u sebi i sreću i radost. Nemam primjedbi, sve je savršeno.
Dojmilo me se zajedništvo na ovom Tečaju, ljubav u ljudima koja me preplavila, te radost u srcu koju osjećam. Zahvaljujem Duhu Svetom na milosti koju mi je dao i pozvao me na ovaj Tečaj.
Promjene koje želim su uključivanje u rad zajednice za koju me Duh Sveti predvidi, te da više sebe dam za drugoga počevši u malim koracima, prvo u svojoj obitelji, poslovnoj sredini i za sve druge u zajednici. Da bih pomogao drugima, trebam početi prvo od sebe i sebe mijenjati po Duhu Svetom.
Došla sam bez ikakvog očekivanja, htjela sam samo malo proviriti što se to u Kursilju događa, bez namjere da ostanem do kraja. To što nisam odustala govori samo za sebe. Nazirem veću odgovornost prema drugima i mogućnost otkrivanja svog apostolata u radu s drugima. Svaka pohvala vlč. Andriji i svim suradnicima pogotovo Anti i Ivanki, ma ne samo njima, svima. Zdravka je izvrsno svjedočila, na trenutak mi je natjerala suze na oči, Blaženka predivno pjeva, Katica je prava Katica za sve, kao i njihovi muževi. Svaka čast!
Na početku me se dojmio ugođaj u prostoriji: svijeće, cvijeće, hrana - sve s ljubavlju postavljeno - za mene znakovi Kristove prisutnosti, ljubavi i dobrote, teme i izlaganja predavača, te blagost vlč. Andrije. Nazirem u sebi velike promjene, više osluškujem, ponovno se osjećam kćerkom. Divno!
Nosim saznanje da sam original. Voljela bih više osobnih kontakata.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Login