Menu

Kursiljo - Sadržaj izdvojen po datumu: Nedjelja, 16 Studeni 2014

ZVONKO ČAVLEK (1942 - 2014.)

Svečana proslava 40-godišnjice kursilja u Hrvatskoj u Kući Tabor u Samoboru, bila je na svome vrhuncu, kada je stigla poruka da je Zvonko hitno prevezen u bolnicu. Iako se u zadnje vrijeme osjećao slabije, stalno je postojala nada da će ipak njih dvoje, Zvonko i Magdica, doći svojim autom, neovisno o autobusu koji je dovezao Varaždince.

Zvonko Čavlek, prof. njemačkog jezika, rođen 1942. bio je na prvom tečaju za muške upravo pred 40 godina u Samoboru. Od tada pa sve do pred nekoliko godina, u kojima se angažirao u Kolpinškoj udruzi, bio je suradnik Kursilja, najčešće rektor na jako velikom broju tečajeva. Svojim osobitim darom za uspostavljanje prijateljstva i zajedništva, posebno za humor i kontakte u pauzama, ali i nakon tečaja u tzv. četvrtom danu, ostao je mnogima naročito obljubljen i zapamćen. Posebno je oduševljavao na tečajevima za mlade, a njegovim zauzimanjem mnogi upravo mladi, a i odrasli odazvali su se i otišli na tečaj. Neki  su mu godinama poslije bili zahvalni, pisali pisma s dojmovima i ostali u kontaktu. I sam je volio dopisivanje, uživao u pisanju drugima, a drugi su uživali čitati njegova pisma, uz ostalo i zbog izuzetno lijepog rukopisa.

Više...

Osvrt na Ultreju u Španskom, 6.11.2014.

U četrvrtak, 6.11.2014. god. u župi BDM Žalosne u Španskom, održana je Ultreja s temom "Obitelj je radost".

Nagovor je imao vel. Andrija koji se, potaknut potrebama sudionika sa zadnjeg Tečaja u Španskom, odlučio da nešto više kaže o obitelji, osnovnoj stanici svakog društva.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Login