Menu

Kursiljo - Sadržaj izdvojen po datumu: Utorak, 07 Listopad 2014

Osvrt s tečaja za srednjoškolce, 3. - 5. listopada, Špansko

Došli smo u petak navečer, okupilo nas se nekoliko. Sjeli smo u krug pričali o dojmovima i što se sve dogodilo od prošloga kursilja, jesmo li osjetili nekakvu promjenu, Duha Svetoga, prvašići su pričali svoje dojmove o srednjoj školi, novom okruženju i kako im se sviđa. Za kraj smo otpjevali nekoliko pjesama, pomolili se i primili blagoslov. Sutradan smo se okupili u 9 i 30 na istome mjestu, pomolili se, otpjevali nekoliko pjesmica za uvod te počeli s programom. Za početak nam je vlč. Andrija pričao o Božjemu pogledu, koristio je tako predivne slike o Isusu... Nakon toga popeli smo se gore u Crkvu te imali priliku za sv. ispovijed. Slijedile su podjele u skupine, svaka skupina imala je svoj način na koji će analizirati temu vlč. Andrije, i svaka je skupina to napravila kroz smijeh, šalu i podjelu dojmova. Nakon svega toga, treba malo i odmoriti, izvrstan objed i desert čekali su nas u prostoriji do nas (Pohvale kuharicama!) Subotnji program završio je pjesmama, molitvom i igrom. Nedjelja nam je započela jutarnjom misom u 9 i 30 na kojoj smo se okupili. Tu su neki od naših sudionika pročitali nekoliko molitva vjernika koje su sami osmislili. Nakon mise okupili smo se u prostoriji ispod crkve, razmijenili dojmove o ovome vikendu, što bi htjeli promijeniti i naše mišljenje o svemu. Program je tu završio, no oni koji su htjeli mogli su se još ostati družiti. Sve u svemu, divan način da iskoristite vikend, preporuke svima koji žele, mogu i hoće; Kursiljo je mjesto za odmor duše i tijela!

U nastavku donosimo nekoliko dojmova sudionika:

Više...

Tečaj za krizmanike u Karlovcu, 4. - 5. listopada 2014.

Neka su jutra jednostavno posebnija od drugih iako su sva nalik jedno na drugo, iako su sva ispunjena Božjom prisutnošću i milošću. Tako su došla dva predivna jutra, dva predivna dana - 4. i 5. listopada 2014. - provedena u Karlovcu, pod zaštitom svetog Josipa u njegovu nacionalnome  svetištu, ispunjena mirom, radošću, ljubavlju, molitvom i smijehom. Dva dana, obasjana svjetlošću Duha Svetoga koji nas je sve okupio na istome mjestu.
Mladi animatori iz Malog tečaja kršćanstva »Kursiljo« uz nekoliko mladih iz župe sv. Barbare - Vrapče, na poziv mons. Antuna Sentea mlađeg, održali su po prvi put duhovnu obnovu u Karlovcu, posebno namijenjenu krizmanicima. Uz izniman trud animatora i domaćih Križara, moglo bi se reći da je duhovna obnova jednostavno bila pun pogodak. U rano subotnje jutro, okupili smo se u velikoj dvorani pokraj svetišta, gdje smo molitvom i temom »Tko sam ja?« koju je predvodio mons. Sente započeli naše dvodnevno druženje uz Isusa. Nakon svake teme, slijedio je kratak razgovor u grupama te - nakon toga - igra, ples, smijeh i radost. Tijekom subotnjega druženja, Gabrijela nam je posvjedočila što to znači biti radostan animator, radostan katolik i prije svega čovjek, dok nam je Krešo svjedočio o svojemu životnomu putu i kako je došao ovdje gdje je sada. 

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Login