Menu

Kursiljo - Sadržaj izdvojen po datumu: Subota, 11 Listopad 2014

Najava Malih tečajeva u listopadu 2014.

Najavljujemo tečajeve u listopadu 2014.:

  • 3. do 5.10. župa bl. Djevice Marije Žalosne (Špansko) i bl. Ivana Merza (POS Oranice), Zagreb, prošlogodišnji krizmanici (održan)
  • 4. do 5.10. župa sv. Josipa, Karlovac, krizmanici (održan)
  • 10. do 12.10. župa sv. Nikole, Varaždin, krizmanici prva grupa (održan)
  • 16. do 19.10. župa bl. Djevice Marije Žalosne (Špansko) Zagreb, odrasli
  • 17. do 19.10. župa sv. Vida, Vrbovec, krizmanici prva grupa
  • 17. do 19.10. župa sv. Nikole, Varaždin, krizmanici druga grupa
  • 23. do 26.10. župa sv. Nikole biskupa (Stenjevec II), Zagreb, odrasli
  • 24. do 26.10. župa sv. Vida, Vrbovec, krizmanici druga grupa

Kontakt osoba za molitveni sat za sve tečajeve je Antonija Delač. Ukoliko želite sudjelovati u molitvenom satu, javite se Antoniji na e-adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Više...

Misa zahvalnica za Krapanj – slavljena 9. listopada

Već tradicionalno, nakon ljeta provedenog s Gospodinom na Krapnju, zahvaljujemo mu sv. Misom zahvalnicom u listopadu.
Ove godine sv. Misno slavlje održano je 9. listopada na Šalati u Zagrebu u Međubiskupijskom sjemeništu gdje nas rado ugošćuju rektor vlč. Domagoj Matošević sa svojom braćom svećenicima i sjemeništarcima.
Svetu  Misu  predslavio  je  vlč.  Zoran  Grgić,  župnik  župe  sv.  Vida  iz  Vrbovca.  Vlč.  Zoran  je posljednja  dva  ljeta  proveo  na  Krapnju  u  srednjoškolskim  terminima  i  rekao  kako  se  na  Krapnju osjeća  kao  da  je  u  raju  ☺.  Svojim  zabavnim  i  radosnim  načinom  propovjedanja, vlč.  Zoran  nas  je podsjetio da smo mi kao šibice koje moramo gorjeti u ovom svijetu, kao što je Krist gorio za nas. Da bismo upalili šibicu moramo je kresnuti o kremen, što zasigurno šibicu zaboli, kao što i nas ponekad zaboli kad moramo zasvijetlili u svijetu koji ne priznaje i ne poznaje Krista, no to je naš put na koji smo pozvani. Upaljena šibica tjera tamu i strah, donosi svjetlo i sigurnost. Šibica je napravljena kako bi  gorjela  i  izgorjela.  Krist  je  za  nas  izgorio,  bio  razapet  na  križu,  kako  bi  nam  donio  Život,  novi Život! Tako i mi u svojem nasljedovanju Krista, radosni budimo uvijek.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Login