Menu

Kursiljo - Sadržaj izdvojen po datumu: Subota, 09 Svibanj 2015

OSVRT NA KRIZMANIČKI TEČAJ U BJELOVARU, 24 - 26.04.2015.

U župi Sv. Terezije Avilske u Bjelovaru održan je i drugi krizmanički tečaj za 58-ero krizmanika od 24. do 26.4.2015. Ekipa animatora i ovaj put se spremno odazvala svjedočiti svoju vjeru krizmaničkim kandidatima. Uz animatore Filipa Sesara, Nikolinu Stojanović, Senku Bilić, Mirka Miloložu, Anitu Bambir, Luku Kapitanića, Sandra Jukovića te monsinjora Stjepana Ptičeka, krizmanici su mogli čuti kako je Bog dodirnuo svakoga ponaosob i tako ga učinio oruđem svoje Ljubavi.

Više...

6. meditacija »Oče naš«

Hvaljen Isus i Marija :)

Što mislimo kod zaziva "Kruh naš svagdanji daj nam danas"?
Razmišljamo li uopće o ovim riječima i što sve stavljamo u svoj kruh svagdanji? Neka nam u ovom promišljanju budu od koristi smjernice našeg vlč. Andrije, a misli fra Zvjezdana budu poticaj
na dublje promišljanje o "zadaćama" koje ovaj zaziv nosi sa sobom.

"I dok danas budeš izricao svoj Očenaš, misli na sve one koje ti omogućuju da svakog dana nahraniš svoje tijelo. Moli i za one koji su ti darovani da obogate tvoj život i bez kojih više svoj život ne bi
mogao zamisliti. Ali na osobit način moli da i ti budeš kao kruh koji se daje, da i ti mogneš biti nekome dar neba, svagdanja hrana koja grije srce i dušu. Moli da Bog i po tebi i preko tebe nahrani one koji su gladni riječi, gladni srca."

Prilog preuzmite ovdje!

Više...

Plodovi s Liturgijske u Španskom (6. Vazmena)

Božja Riječ je uistinu, živa i djelotvorna!
I ove je srijede bilo divnih svjedočenja, korisnih poticaja i velike volje i želje da nas Otac svojom Riječju odgaja, bodri ,oslobađa,vodi.

Čitajući ulomak iz Djela apostolskih (Dj 10,44 - 45)
"A vjernici iz obrezanja, koji dođoše zajedno s Petrom, začudiše se što se i na pogane izlio dar Duha Svetoga. Jer čuli su ih govoriti drugim jezicima i VELIČATI Boga."
Duh mi zapeo na riječima "veličati Boga".... Veličaj i slavi moje Sveto Ime ,kćeri draga! "Raduj se, kliči i pjevaj!"( Psl 98,4)

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Login