Menu

Kursiljo - Sadržaj izdvojen po datumu: Subota, 18 Lipanj 2016

Osvrt na krizmanički tečaj u Bazilici Srca Isusova, Zagreb

7. i 8. svibnja održan je Mali tečaj kršćanstva za krizmanike u župi Presvetoga Srca Isusova u Palmotićevoj u Zagrebu. Tečaju se odazvalo oko 40ak krizmanika. Iskustvo radosnog kršćanstva mladima su nastojali prenijeti: Kristina Medenjak, Josip Biočić, Matija Vojvodić, Anita Bambir, Luka Kapitanić, Krunoslav Bambir, Ilka Zadro, Katarina Pučić i rektorica tečaja Josipa Čabraja. Svećeničke teme na njima blizak način prenio je župnik vlč. Ivan Matić. 

Više...

Prijatelji velikog srca - tečaj u udruzi Kokotiček

"Zaista, kažem vam, ako se ne obratite i ne postanete kao djeca, nećete ući u kraljevstvo nebesko.“ (Mt 18,3).
Ova rečenica bi ukratko najtočnije mogla opisati ljepotu našeg druženja s članovima udruge „Kokotiček“ u Varaždinu. 07.06. 2016. ponovo smo bili s njima. Ovaj put je tema bila prijateljstvo.
Povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom Varaždinske biskupije, progovorio je o tome kakav je Isus prijatelj, između ostalog napomenuo je:
„ Isus je imao puno prijatelja i sve je jednako volio. Hajmo čuti kakav je to Isus prijatelj. Zna čuti ljude oko sebe – objašnjava apostolima sve ono što ne razumiju. Pokazao se svojim prijateljima u jednom posebnom svjetlu kako Ga nitko drugi nije vidio – preobraženje. Ali Isus je bio i realan prijatelj – ukorio je kad nešto nije bilo dobro. Voli čovjeka i stalo Mu je da čovjek ne luta. Je li Isus imao najboljeg prijatelja? Da, imao je i zvao se Ivan. Ivan je jedini bio do kraja s Isusom i zato Mu je Isus rekao kad je bio na križu da je sada Marija njegova majka i da je on Njezin sin.“

Više...

Osvrt na krizmanički tečaj u Bjelovaru

U župi sv. Terezije Avilske u Bjelovaru od 30.4. do 1.5. održan je Mali tečaj kršćanstva za krizmanike. Na tečaju je sudjelovalo oko 100 krizmanika koje je okupio njihov kapelan Dejan Tot. U skupini od 10 animatora bili su Katarina Pučić, Ivana Šokčić, Danijela Blažević, Ilka Zadro, Josipa Čabraja, Anita Bambir, Luka Kapitanić, Roberto Pasarić, Matej Markić i rektor Filip Sesar. Veliku pomoć pružili su nam i župni animatori tako da su se naši animatori mogli više brinuti za duhovnu stranu.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Login