Menu

Kursiljo - Sadržaj izdvojen po datumu: Četvrtak, 07 Travanj 2016

OSVRT NA KRIZMANIČKI KURSILJO TEČAJ U RETKOVCU

U Župi sv. Pavla apostola u Retkovcu 5, 6. i 7. veljače održan je Mali tečaj kršćanstva za krizmanike. Na tečaju je sudjelovala prva grupa od 70-ak krizmanika s područja župe koje je okupio njihov kapelan, vlč. Nikola Platužića te su tečaj, uz vesele animatore Kursilja, duhovno i fizički ojačali župni animatori Lovro, Anamarija, Pavla te kaplan župe BDM žalosne iz Španskog, inače "retkovečki sin" Dominik Glasbnović.
Tečaj je započeo u petak poslijepodne već standardnim Drvencima, a zatim je vlč. Dominik na zanimljiv način dao svoje tumačenje svima nama znane prezentacije u koja pomaže i uvijek iznova upućuje na Onoga koji nam daje vrijednost. Raspodjelili smo se u grupe, upoznali razgovarali i na kraju imali euharistijsko klanjanje u kojem su animatori čitali i molilit za sve naše i krizmaničke "zvjezdice" i "točkice". Već pomalno umorini ali sa osmjehom na licu sa krizmanicima smo se oprostili i željno pričekali vrijednu animatorsku naknadu za rad – klopu iz picerije Amfora. :) 

Više...

PRVA FORMACIJA KURSILJO ANIMATORA VARAŽDINSKE BISKUPIJE

U subotu, 19.03.2016. u dvorani „Mira“ župe sv. Nikole u Varaždinu, održana je prva formacija za sve animatore i one koji će to tek postati.
Događaju se pridružilo oko 30-ak mladih s područja Varaždina i okolice, a održao se po primjeru Malog tečaja kršćanstva - Kursilja (rad u grupama, slušanje, razmišljanje, dijeljenje stavova i iskustava o temama). Bilo nas je troje, četvero iz Varaždina, Nedeljanca, Ludbrega, Jalžabeta, zatim po jedno iz Lepoglave i sv. Martina na Muri, dok nas je najviše bilo iz Ivanca. Održana predavanja bazirala su se na temi što je to animator te koje su njegove zadaće, a predvodile su ih naše animatorice Anika S. i Marija C. uz posebnog gosta - Duha Svetoga.

Više...

Osvrt na krizmanički tečaj u Sv. Križu Začretje, 11. – 13.3.2016.

Drugog vikenda u ožujku od 11. do 13. ožujka održan je Mali tečaj kršćanstva za krizmanike u župi Uzvišenja sv. Križa u Sv. Križu Začretju. Kursiljo tečaj za krizmanike u ovom malom zagorskom mjestu održava se već treću godinu za redom. Tečaju se odazvalo 53 krizmanika, te desetak srednjoškolaca koji su željeli ponovno doživjeti iskustvo Kursilja. Iskustvo radosnog kršćanstva mladima su nastojali prenijeti: Josipa Čabraja, Krunoslav Bambir, Nikolina Stojanović, Ana Vrane, Matija Bunić, Matej Briški, Sonja Repić, Josip Biočić i rektorica tečaja Andreja Ognjan. Svećeničke teme na njima blizak način prenio je vlč. Nikola Platužić, a na raspolaganju za svaku pomoć bio je i župnik vlč. Zlatko Pavetić.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Login