Menu

Kursiljo - Sadržaj izdvojen po datumu: Ponedjeljak, 25 Travanj 2016

Osvrt na krizmanički tečaj u Županji

Drugi po redu krizmanički tečaj u Županji održan je od 8. do 10. travnja 2016. u župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja na poziv župnika, preč. Ivana Varoščića. 70-ak umornih krizmanika okupilo se toga petka navečer sumnjičavo iščekujući početak programa. Nakon uvodne molitve vlč. Borisa Jozića, pozdrava rektora Krešimira Percele i predstavljanja animatora, krizmanici su poslušali priču o Drvencima. Prvu temu imao je Hrvoje, a onda je slijedila podjela u skupinama. Upoznavanje i razgovor o našim točkicama i zvjezdicama iliti „kome idu lajkovi, a kome etikete?“, razbili su predrasude da će ovo biti dosadan vikend i doprinijeli boljoj atmosferi, a zajedničko klanjanje pred Presvetim donijelo mir i učvrstilo zajedništvo prije nego što smo svi krenuli kućama sanjati anđele Svjetla, kako nam je zaželio vlč. Boris.

Više...

Duhovni, Kursiljo susret u Varaždinu

U prostorima Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin održan je duhovni susret po metodama Kursilja, za polaznike Udruge „Kokotiček“. Sa susretom je bio upoznat voditelj Kursilja za Hrvatsku, vlč. Andrija Vrane. S njegovim odobrenjem i odobrenjem duhovnika Kursilja za Varaždinsku biskupiju, vlč. Stjepana Najmana – isti je i održan. Započeli smo molitvom, međusobnim upoznavanjem i predstavljanjem Kursilja koji je putem prezentacije predočila predstavnica mladih Kursilja Vž biskupije, Anika Sačić. Potom je aktivan suradnik Kursilja, vlč. Petar Mlakar, progovorio o kršćanskom duhovnom životu. Kratkom i jasnom prezentacijom približio nam je sve segmente koji sačinjavaju kršćanski život – riječ Božja, zajednica (Crkva), sv.Misa itd.

Više...

Osvrt na krizmanički tečaj u župi sv. Vida u Pitomači

Od 8. - 10. travnja u župi sv. Vida u Pitomači održan je Mali tečaj kršćanstva za prvu grupu krizmanika. Na poziv vlč. Ivice Puškadije i župnog vikara Siniše Blatarića 7 vrijednih animatora odlučilo je posvetiti svoje vrijeme grupi od 42 krizmanika. Program je započeo uvodnom riječju rektorice Lucije Šambar; predstavljanjem samog Kursilja i Krapnja. Od ostalih suradnika bili su prisutni duhovnik Kursilja Varaždinske biskupije vlč. Stjepan Najman, Anika Sačić, Nikolina Tomašić, Andreja Ognjan, Matej Briški, Nikolina Sever i Barbara Petrinjak.

Više...

OSVRT NA KRIZMANIČKI KURSILJO TEČAJ U VISOKOM

U Župi Presvetog Trojstva od 1. do 3.4. održan je Mali tečaj kršćanstva za krizmanike. Na tečaju je sudjelovalo 26 krizmanika iz OŠ Visoko koje je okupio njihov župnik vlč.Ivan Šestak.Veselim Kursiljo animatorima(Ani, Josipu B. i Moniki) i rektoru Josipu Deglinu pridružili su se župni svirači i animatori(Filip, Lucija i Tea). Kao duhovna podrška, s nama je išao i prefekt iz Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu, vlč.Josip Đurin.

Više...

OSVRT NA KRIZMANIČKI TEČAJ U ŽUPI SVIH SVETIH, SESVETE

Trodnevni tečaj za krizmanike u organizaciji Kursilja održao se od 1. do 3. travnja 2016. godine u župi Svih Svetih u Sesvetama. Uz dobrodošlicu kapelana velečasnog Marka Barišića, animatori Matej Markić, Marko i Barbara Bambir, Ana Roth, Matija Slišković, Ema Majstorović, Anita Bambir, Luka Kapitanić, Marijana Bambir, Mateja Jelić, Ivan Ratković, Mislav Mišerić, Filip Sesar i Ana Bunčić, zajedno s velečasnim Kristijanom Stojkom kroz tri dana su grupi od šezdeset krizmanika radosno svjedočili svoj hod s Kristom kroz teme, razgovor u malim grupama, igre, druženje i pjesmu.

Više...

Ustrajno u Ivancu

U subotu, 2. travnja 2016., Kursiljo zajednica mladih Župe sv. Marije Magdalene u Ivancu imala je
svoj mjesečni susret. Ovaj put naša gošća bila je Anamarija Skupnjak iz Varaždina, koja je mladima
posvjedočila o svom životnom putu, s posebnim naglaskom na utjecaj koji je u njezinom životu odigrao Facebook.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Login