Menu

Kursiljo - Sadržaj izdvojen po datumu: Četvrtak, 28 Siječanj 2016

Osvrt na krizmanički tečaj u Španskom

U župi Blažene Djevice Marije Žalosne u Španskom, od 15.-17.1.2016. održan je još jedan tečaj za krizmanike u organizaciji Kursilja. Na tečaju je sudjelovalo 50-ak krizmanika i animatori Ana, Josip, Katarina, Irina, Matej, Marinela, Filip, Karla, Roberto, Kristina, Monika, Luka, Ivan i Suzana, uz rektoricu Mateju i vlč. Andriju.
Tečaj je započeo u petak poslijepodne. Nakon uvodne molitve i predstavljanja, zajedno smo pogledali prezentaciju o priči „Drvenci“. Slijedila je tema vlč. Andrije „Tko sam ja“ i tema naše animatorice Ane, koja nam je govorila o neprihvaćenosti u društvu i o situacijama koje je sama doživjela. Nakon kratkog razgovora u grupi, dan smo završili klanjanjem.

Više...

Susret biskupa mons. Josipa Mrzljaka s kursiljistima

Suradnici pokreta Kursiljo iz raznih krajeva biskupije slavili su 21.siječnja 2016. sa župljanima župe Sv. Nikole u Varaždinu večernju svetu misu i iza toga sudjelovali su na klanjanju pred Presvetim oltarskim sakramentom. Slijedio je susret s voditeljem Kursilja Hrvatske, vlč. Andrijom Vrane koji je za tu zgodu došao iz Zagreba. On je okupljenima u prostorima župe iznio naglaske iz govora pape Franje s prošlogodišnjeg 3. Evropskog susreta kursiljista u Rimu. 

Više...

Osvrt na krizmanički tečaj u Ivancu

Od 22. – 24.01. 2016. ponovno smo se smijali, pjevali, igrali i rasli u vjeri - ovoga puta s drugom grupom krizmanika u župi sv. Marije Magdalene u Ivancu. Animatorica Marija Cingula, koja je po prvi puta imala ulogu rektorice odradila je, u suradnji sa Duhom Svetim, odličan posao brinući se da sve ide po planu i da su svi zadovoljni. Pedesetak krizmanika je kao i svaki puta slušalo svjedočanstva mladih i snažnih animatora Ivane, Stele, Nikole, Tajane, Doroteje, Anike i bračnog para Vučić koji su spremno otvorili svoja srca i duše i pokazali nam koliko je snažan i milosrdan naš Otac. Neizostavne su i svećeničke teme ravnatelja tečaja i ivanečkog kapelana vlč. Petra Mlakara koji nam je zanimljivim temama na slikovit način približio Oca, Sina, Duha Svetoga, sv. Misu i sakramente. Ostali animatori Barbara, Nikolina T., Juraj, Lucija, Tomislav i Nikolina S. dali su svoj doprinos u radu u grupama i uskačući u pomoć nasmiješenih lica. Da nebudemo ni gladni ni žedni pobrinuli su se župljani koji su za svaki dan pripremili kolače, peciva i sok. A animatori gostoljubivost i ugodan boravak na župi zahvaljuju župniku Zoranu Gložiniću i domaćici teti Vesni.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Login