Menu

Kursiljo - Sadržaj izdvojen po datumu: Utorak, 03 Ožujak 2015

Osvrt na krizmanički tečaj u Rečici, 6 - 8. 2. 2015.

U župi sv. Ivana Krstitelja u Rečici od 6. do 8. veljače 2015. održana je duhovna obnova, Kursiljo – tečaj za krizmanike. Vlč. Lovro Zaplatić, župnik u Rečici, htio je isprobati drukčiji način pripreme mladih za sakrament sv. potvrde te je pozvao vlč. Andriju Vrane i njegove mlade suradnike da svjedočenjem prenesu krizmanicima svoja iskustva žive vjere. Tečaj je pripremila i vodila rektorica Nikolina Ivinac, a animirali su uz nju Sonja Repić, Andreja Ognjan, Josip Biočić, Karlo i Kristina Bambir te Ana Vrane.

Više...

Osvrt na treću formaciju mlađih suradnika

Četrdeset suradnika, što iskusnijih, što mlađih, okupilo se od 27. veljače do 1. ožujka 2015. u Međubiskupijskome sjemeništu u Zagrebu na formaciji. Formacija, treća ove sezone, bila je dio kontinuirane pripreme mlađih suradnika Kursilja za Krapanj i za sudjelovanje na tečajevima za krizmanike. Ovaj susret bio je poseban jer je formacija zapravo bila »klasični« Kursiljo – tečaj, odnosno trodnevni Kursiljo – tečaj za odrasle, koji dio suradnika još nije prošao. Predavanja su držali iskusniji Kursiljisti: Đurđica Fučkan, Mirjana Bambir, Ivanka Samardžić, Marija Selak, Vitomir Šimić, Mario Ećimović i, naravno, vlč. Andrija Vrane. S nama je bio i o. Viktor Grbeša. O svakoj od tema dalje smo razgovarali u manjim skupinama.

Više...

Najava tečajeva u ožujku 2015.

Najavljujemo tečajeve u ožujku 2015.:

05. - 08.03. Stenjevec II - Sv. Nikola biskup; tečaj za odrasle; vlč. Vrane
06. - 08.03. D. Stubica; r: Krešimir Percela
06. - 08.03. Ivanec; vlč. Mlakar; r: Nikola Kontrec
12. - 15.03. Vrapče - Sv. Barbara; tečaj za odrasle; vlč. Vrane
13. - 15.03. Sv. Križ Začertje; vlč. V. Grbeša; r: Matej Markić
19. - 22.03. Hercegovina - župa Gorica; tečaj za odrasle; vlč. Vrane; r: Ante Karamatić
21.03. Karlovac, hodočašće sv. Josipu, r: Anita Kristian
27. - 29.03. Županja; p.Mislav Skelin; r: Hrvoje Brčić

Kontakt-osoba za molitveni sat za sve tečajeve jest Antonija Delač. Ukoliko želite sudjelovati u molitvenome satu, javite se Antoniji na e-adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Login